úterý 20. listopadu 2012

Digiscrapbookový časopis číslo 1/2012

Ahoj všichni přátelé a milovníci digitálního scrapbooku.

V poslední době se nám čím dál víc zdálo, že svět českého digitálního scrapbooku potřebuje nějakou vzpruhu, oživení a motivaci. Krize, možná související s celosvětovou náladou, se táhne už delší dobu a tak jsme pořád přemýšlely, co udělat.

Odpovědi samozřejmě byly nasnadě, byly to totiž věci, které jsme měli udělat už DÁVNO. O českém webu se scrapbookem, stejně tak o časopise, se mluví už léta. Vždy se objevil někdo, kdo mi o své vizi řekl a já jsem mu řekla vždy to samé – jsem nadšená, držím pěsti a budu pomáhat jak to jen půjde, protože digiscrapbook miluju.

Během doby však všechny ty velkolepé plány padly, roztříštily se vždy o technické, časové, nebo mentální problémy a tak od roku 2006 kdy se poprvé začaly v Čechách skládat digitální čtverce, jsme v bodě, kdy nemáme nic.

Funguje sice pár diskuzních platforem, které jsou ale vždy vsazeny pod nějakého správce webu, který scrapbook více či méně toleruje, ale není tu nic, co by bylo šité na míru nám, šílencům, kde si můžeme v klidu a bez rušení povídat ve zkratkách jako je ločko, scrapík, extrakt, wáčko, mravenci, čočka a podobné další a další.

Naším dlouhodobým cílem bude všechno tohle napravit a takové místo v ryze českém prostředí zařídit. Samozřejmě rádi přivítáme slovenské kolegyně, kterým jsme vždy jejich zázemí na scrapmanii hodně záviděly a rozhodně je jedním z našich budoucích vzorů.

Ačkoli je příprava nového galerijního webu v úplných počátcích, věříme, že se nám podaří vše dotáhnout do zdárného konce a dovršíme tak trojlístek započatých aktivit.

Trojlístek??? Ano. Prvním krokem, který jsme učinily, bylo vytvoření podpůrné skupiny na facebooku, která má nyní přes 250 členů a každým dnem přibývají noví, z čehož máme radost.

A ten druhý krok?? Kvůli němu tu dnes v 18:00 přeci všichni jste. Jedná se o zbrusu nový časopis s názvem digiscrap.cz.
Jedná se o historicky první číslo, vánoční speciál – speciál pouze tématicky, ne délkou obsahu. Naopak. Čeká Vás 61 stránek a do budoucna bychom se chtěly přibližit číslu 100. Obsahuje návody, recepty, povídání, rozhovor.... snad si každý vybere aspoň něco zajímavého.

To, jak bude časopis vypadat v budoucnu, bude záležet i na Vás. Vašich ohlasech, přáních, radách. To vše nám pomůže dělat časopis lépe a s chutí.

Nyní k několika pravidlům, o jejich dodržování Vás poprosíme.

Časopis budeme distribuovat ZDARMA. To bude platit i pro další a další čísla. To, z čeho si přejeme ho financovat, je reklama.

Z tohoto prostého důvodu Vás prosíme, prolistujte dnešní veřejně vystavené číslo, a pokud zjistíte, že máte zájem dostat příští a pak další a další číslo, přihlaste se k jeho odběru VŠICHNI na


počet aktivních čtenářů, ne hluchých adres, bude to, co budeme moci předložit našim inzerentům a žádat po nich relevantní částky. A pokud máte obchůdek, dílničku, živnost a myslíte, že byste mezi ostatními našly odbytiště, ozvěte se nám.

NIKDY si časopis nepřeposílejte mezi sebou, nebo nedávejte adresu ke stažení k dispozici dalším lidem. Dejte jim naši mailovou adresu, ať se přihlásí k odběru.

O příštím čísle budeme už jen avizovat, že vyšlo,s vystavenou titulní stranou a mailovou adresou, kde je možné časopis objednat – moc děkujeme za pochopení.

Jo .. a neručíme za tiskové chyby. Náš sazeč je slepý negramotný... ale to sami brzy zjistíte....

protože můžete stahovat: ZDE

časopis je ve formátu pdf a má 82 mega. Proto může stahování chvíli trvat. Není zabalený a po stažení by se Vám měl otevřít v programu, který máte nastavený jako výchozí pro čtení PDF. Pokud ve Vašem počítači není, měl by sám nabídnout adekvátní program pro stažení, většinou je to adobe acrobat reader.

V časopise jsou aktivní místa, ze kterých se můžete proklikat přímo na nalinkované stránky.

Děkujeme všem za přízeň a těšíme se na Vaše ohlasy.

Za uhoněnou a nervozní redakci

Siťa





3 komentáře:

  1. Velký krok ve světě českého scrapu...Díky moc, holky...Přeji hodně čtenářek...

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak mě stáhnout bohužel nejde :/
    Blanka

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, velmi děkuji a těším se na další číslo... máte všechny můj obdiv!

    OdpovědětVymazat